***RASMUSCSAJOK****  § Vikkancs és Annamari oldala! §
***RASMUSCSAJOK**** § Vikkancs és Annamari oldala! §
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Clock
 
Menü
 
Extrák
 
Videók
 
***Ismerd meg!***
 
Ne lopj!
 
Zenék
 
Számláló
Indulás: 2006-04-18
 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Szerinted...
Csak úgy kérdezzük:
Szinted legyen más a kinézet? Ha igen,milyen?

Nem,maradhat ez a sötét!
Lehet más,mondjuk vmi világos
Lehet más,mondjuk vmi tarka,szines
Egyszinű legyen,vmi kék,vagy rózsaszin
Legyen sima fehér
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Miröl olvashatsz?
 
Finnország
 
Finland's Flag
Ezt illik minden fannak tudnia!
 
Az oldal...
 
Heti horoszkóp
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Melyik a legjobb?
Te döntöd el a verseny végeredményét!
Kinek az oldala a legjobb?

www.g-portal.hu/lovedtherasmus
www.g-portal.hu/evan-therasmus
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Étel Receptek!
Étel Receptek! : Sült Sonka

Sült Sonka

  2006.06.28. 23:02

Ez egy kicsit bonyolultabb a nevénél...De minden hülye el tudja késziteni...

Sült sonka
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 45-55 perc / 1 kg
Sütési hőfok: 125-150°C és 225°C

Hozzávalók:
5-8 kg sonka
Bevonó:
2-4 evőkanál mustár
2-4 evőkanál barna cukor
2-4 evőkanál száraz kenyérbél
szegfűszeg a dekorációhoz


1.lépés: Helyezzük a sonkát egy rácsra (rostélyra), egy serpenyőbe, a bőrös részével felfelé. Nyomjunk a legvékonyabb részébe egy sütő-hőmérőt, és bizonyosodjunk meg róla, hogy nem ér hozzá a csonthoz.
2.lépés: Tegyük be a sonkát a sütőbe. Nehéz meghatározni pontosan a sütési időt, a legjobb, ha a hőmérőhöz alkalmazkodunk. Ha eléri a 77°C, a hús megsült.
3.lépés: Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni egy kis ideig. Távolítsuk el a bőrt, és az alsó zsírt amennyire szükséges.
4.lépés: Keverjük össze a hozzávalókat a bevonóhoz, majd kenjük be vele a sonkát. Tegyük vissza a sütőbe 225°C-on 10 perce, vagy amig aranybarna nem lesz mindenhol. Díszítsük szegfűszeggel.

Megjegyzés: Ha a sonkát alacsonyabb hőmérsékleten sütjük, akkor kevesebb lét fog elveszteni, és a hús sokkal lédúsabb lesz. Természetesen alacsonyabb hőmérsékletnél tövább kell sütni.

Variáció: Sokan figyelembe veszik, hogy a hús sokkal szaftosabb lesz, ha lefedik tésztával. Készítsük el a tésztát: keverjünk össze kb 800 g rozslisztet 1 liter vízzel. Azután nyújtsuk ki , és helyezzük a sonka felületére, úgy, hogy a réteg olyan 1,5 cm legyen. Ne sózzuk meg. Ha a sonka túl sós, a tészta megköti a felesleges sót.

Tipp: A sonka leve, amit a serpenyőben gyűjtünk össze felhasználható egy finom mártáshoz. Legyünk óvatosak, eléggé sós lesz. Egy kipróbált módszer, hogy összekeverünk egy kis almakompótot őrölt gyömbérrel és mustárral, majd a meleg sonkával együtt tálaljuk.

 
Welcome!
 
VERSENY!!!
 
Klipp Letöltések!
 
Duma Láda
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Névnapköszöntő

 
Szavazz!!
A te szavazatodon is múlik!!!!A tizedik szavazó ajándékot kap!
Milyen az oldal?

Király!
elmegy
eléggé uncsi
rossz
inkább szüntessétek meg
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Kód
 
Toll
 
Kód
 
Ördög
 
Tűz
 
Zene