Elég jó lehet...
Gyömbéres süti (piparkakku)Kb. 200 darab lesz belőle Előkészítési idő: 30 percSütési idő: 10 perc/adagSütési hőfok: 200°CHozzávalók:3 dkg margarin3 dkg cukor3 db tojás250 g sötét szirup (vízben feloldott barna cukorral helyettesíthető)2 teáskanál őrölt fahéj2 teáskanál gyömbér2 teáskanál őrölt szegfűszeg1 evőkanál reszelt narancshéjkb. 1 kg fehér liszt3 teáskanál szódabikarbóna 1.lépés: Forraljuk fel a szirupot és a fűszereket, majd adjuk hozzá a margarint és hagyjuk kihülni. 2.lépés: Verjük fel a tojást és adjuk hozzá a cukrot.3.lépés: Keverjük össze a szódabikarbónát a liszt egy részével, utána adjuk hozzá a szirup-margarin keveréket. Adjuk hozzá továbbá a felvert tojásokat és a maradék lisztet. Ne gyúrjuk a keletkezett keveréket.4.lépés: Fedjük le a tésztát műanyag csomagolóanyaggal, és hagyjuk egész éjszaka hűvös helyen.5.lépés: Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk ki formákat belőle és aranybarna színig süssük őket sütőben.