Köztudott,h a finnek többsége nagyon kedveli a halat...
Hering üvegfúvó módraElőkészítési idő: 30 percÁztatási idő: 12 óraPácolási idő: 2-3 napHozzávalók:4 db nagy hering3 fej vöröshagyma2 db sárgarépa30 egész szegfűbors és fehér borsszem4 db babérlevélA pácléhez:3 dl ecet3 dl cukor6 dl víz1.lépés: Áztassuk a halat egész éjszaka hideg vízben vagy víz és tej egyenlő arányú keverékében. A folyadékot egyszer-kétszer kicserélhetjük. 2.lépés: Készítsük el a pácot: forraljuk föl a hozzávalókat és hagyjuk, amíg szobahőmérsékletűre hül. 3.lépés: Távolítsuk el a beleket és a belsőségeket pl. egy konyhai ollóval. Öblítsük le jól és szárítsuk meg papír törlőkendővel. Vágjuk fel kis darabokra. 4.lépés: Hámozzuk meg a hagymákat és a répákat, majd vágjuk szeletekre. 5.lépés: Töltsünk meg egy megfelelő üvegedényt váltakozva halszeletekkel, hagymával, répával és a fűszerekkel. Gőzöljük folyadék fölött. 6.lépés: Fedjük be az üvegedényt és tároljuk hűvös helyen legalább 2 napig. A heringeket néhány hétig lehet eltartani (hűvös helyen), de a legjobbak 4-5 nap után. Tippek:Más fűszerek is használhatók: vékony tormaszeletek, zeller, vagy mustármag.Ha a halat kifilézzük és eltávolítjuk a bőrét, akkor az áztatás nem szükséges